Spelbolag och odds

Spelbolag i världen

Svenska Staten har monopol på spel om pengar. De ger tillstånd att bedriva spelverksamhet genom koncessionsbeslut, vilket AB Svenska Spel och AB Trav och Galopp är de enda exemplen på. Nätet är alltjämt en oas för den som tycker om betting. Flera spelbolag har en tydlig koppling till Sverige men har huvudkontor och spellicens i annat land. På så sätt kommer de runt den svenska lagstiftningen. Utbudet av spelbolag är därför inte begränsat till Sveriges gränser.

Det är svårt att med säkerhet säga vilket som är det största spelbolaget i världen. Bet365 är dock utan tvekan ett av de absolut största spelbolagen. William Hill, Betfair, Unibet, Paddy Power, Bwin, Ladbrokes, Betsson, Expekt, Betsafe, Betway, Comeon och Coral är några av många spelbolag på marknaden. Svenska spelbolag, som Betsson och Unibet, har sina huvudkontor på Malta. Brittiska spelbolag, som Bet365 och PaddyPower, har sina huvudkontor på de brittiska öarna.

Beroende på vad du tycker om att spela på kan det vara bra att välja spelbolag med omsorg. Spelföretag skiljer sig ofta genom att en del intresserar sig mer för hockey än fotboll, och vice versa. Nordicbet, exempelvis, har valt att fokusera på skandinavisk sport i allmänhet och hockey i synnerhet. Deras filosofi är dessutom att vara mer lokalt förankrad än sina konkurrenter och därför erbjuder odds långt ner i de svenska seriesystemen. Andra spelbolag, som Bet365, har istället ett bredare utbud med fler sporter från fler länder.

För att locka nya medlemmar erbjuder spelföretag ofta välkomstbonusar. De har naturligtvis en stark dragningskraft. Valet av spelbolag börjar ofta här, att jämföra välkomstbonusar mot varandra och sedan ta det därifrån. På nätet hittar du förutom spelbolag även samlingssajter där spelbolag och deras bonusar listas. Casinobonus24.se är ett bra exempel på en sådan sida. Där får du en snabb överblick av vilka spelbolag som finns och vilka välkomstbonusar de erbjuder.

spelbolag